Rastu brojke

Četvero novooboljelih od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji. Dio u bolnici, ostali u samoizolaciji

Na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je četvero novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, što je ukupno osam oboljelih. Četvero ih je hospitalizirano, a četiri osobe nalaze se u samoizolaciji.

‘Pod zdravstvenim nadzorom je 324 osobe, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca’, priopćeno je iz Stožera.

Još jednom podsjećaju na odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da je od danas  privremeno obustavljen javni promet u trajanju od 30 dana te da su postrožene mjere zadržavanja većeg broja osoba na ulicama i drugim javnim mjestima. Također je ograničen javni prijevoz u linijskom obalnom prometu. Od danas je na snazi i nova odluka o radu trgovina, trgovine rade od 8 do 17 sati.

‘Od ponedjeljka, 23. ožujka 2020. godine Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije uspostavlja instrument pružanja psihološke pomoći građanstvu putem telefona tijekom radnog tjedna. Građani kojima je potrebna psihološka pomoć mogu nazvati parnim datumima na broj mobitela 091 434 1241, a neparnim datumima na broj 091 343 1305 svakog radnog dana u vremenu od 8 do 20 sati’, napominju.

I dalje mole građanstvo da se pridržavaju svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku.

‘Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju’, poruka je županijskog Stožera civilne zaštite.

Ove odluke kao i sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.