Casper se, osim magije, razumije i u energetiku. Nezadovoljan je što Pešić i društvo nisu dobili nagrade Grada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Milorad Mišković zvani Casper, gradski vijećnik i predsjednik šibenske organizacije HSS-a,  nezadovoljan je procedurom dodjele Nagrada Grada Šibenika. U svom priopćenju je istaknuo kako su oni kao HSS nezadovoljni procedurom dodjele te nagrade i zbog čega nagradu nisu dobili osnivači studija energetike u Šibeniku.

– Javnost nije upoznata s kandidatima, već samo s nagrađenima. Kandidirali grupu osoba koji su radili na projektu koji korjenito utječe na razvoj grada i regije. Naime, HSS i grupa gospodarstvenika su u 2018. godini kandidirali grupu osoba, a to su Aleksa Bjeliš, Nedjeljko Perić, Ivan Juraga i Zvonko Pešić, kao inicijatori i realizatori dislociranog studija energetike – poručio je Mišković.

Inicijalna ideja o pokretanju sveučilišnog tehničkog studija u Šibeniku prihvaćena je od samog početka od svih releventnih institucija.

– U početnoj proceduri HSS kao koalicijski partner prethodne vlasti, kao i predsjednik Gradskog vijeća u tom vremenu Goran Grguričin, također su prepoznali ovu ideju i koncept i davali mu punu potporu u realizaciji – piše Casper.

Podsjetio je na tijek događaja, a ništa ne bi, dodaje, bilo bez inicijatora Zvonka Pešića i Gradskog vijeća kojim je predsjedao Grguričin.

– Kandidati Bjeliš, Perić, Juraga i Pešić su, uz cijeli niz zaslužnih kolega i prijatelja Šibenika, sustavno, vrijedno i entuzijastički radili na projektu – bez ikakve naknade i po našem mišljenu i mišljenju mnogih građana, najzaslužniji su da je u Šibeniku otvoren ovaj dislocirani sveučilišni studij – smatra Mišković.

HSS kao koalicijski partner u prethodnoj vlasti imao je namjeru predložiti navedene kandidate za nagradu Grada Šibenika, ali je takav prijedlog odgađan nekoliko puta, upravo jer je u akademskoj godini 2017./ 2018. završava prva generacija studenata energetike u Šibeniku i ova godina je na neki način kruna dugogodišnjeg rada na projektu koji je pokrenut davne 2008. godine, piše Casper.

– Prema navedenome, evidentno je da se ovdje radi o slabovidnosti pored zdravih očiju, jer je aktualna politika podredila svojim interesima javnom interesu, javnom projektu te pojedincima koji su dali izniman doprinos razvoju Projekta koji nema nikakve veze sa strankama. Zahtijevali smo preispitivanje odluke, tražili da se ovaj prijedlog stavi na stol i ponovno razmotri te opetovano naglašavali da se radi o uglednim ljudima prema kojima se ne može ovako postupati kao što se upravo postupilo – naglasio je Casper

Poslao je i upit i dobio odgovor koji je, prema njegovim riječima, štur bezličan, hladan, formalno pravan i neprimjeren veličini tog pitanja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: