Capak: ‘Ja sam se cijepio trećom dozom. Za očekivati je da će se upotreba covid potvrda proširiti’Foto: arhiva/ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na zagrebačkom Velesajmu gdje se danas primala isključivo treća doza. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak bio je gost RTL-a Danas te kazao da o trećoj dozi svaki dan komuniciraju s bolnicama i ustanovama socijalne skrbi.

– Neki su nas zatražili, naročito oni koji imaju prvu skupinu naših preporuka to su imunokompromitirani. Te doze smo pripremili, nekima smo distribuirali i Zavodi za javno zdravstvo imaju dovoljne količine cjepiva da mogu opskrbiti sve za koje je cjepivo preporučeno, a to su ljudi koji su imunokompromitirani, osobe koje rade u sustavu socijalne skrbi i korisnici su sustava, osobe u zdravstvu, svi koji imaju imunokompromitirane osobe, mogu se cijepiti sve osobe od 18 godina uz konzultacije s liječnikom i ukoliko im je prošlo više od šest mjeseci od druge doze – kazao je Capak.

Kazao je i da je on primio treću dozu prošli tjedan nakon što je donesena odluka.

Capak je komentirao i prosvjed protiv covid-potvrda.

– Ovo što je bilo ispred mog doma je nešto drugo od ovoga što se dešava pred Ustavnim sudom. Više puta u RH je bilo presipitivani jesu li odluke Stožera u skladu s ustavom, do sada su sve odluke bile u skladu s Ustavom, očekujem da proširena upotreba covid-potvrda bude u skladu s Ustavom. Upotreba covid-potvrda u čitavoj Europi je počela u medicinske svrhe, nakon toga radi olakšavanja prelaska granica, a sada u zemljama našeg okruženja je to puno šire nego što je u Hrvatsoj. Imamo to za neke vrste okupljanja i zdravstveni sustav i sustav socijale. Za očekivati je da će Hrvatska razmišljati u budućnosti da kao susjedne zemlje dodatno proširi covid-potvrde”, kazao je Capak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.