Zanimljivosti HDZ-ovih izbora

Burić pobijedio u četiri grada, a među potpredsjednicima najbolje prošla Sanja Jakelić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novi predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Željko Burić odnio je pobjedu u četiri grada, Šibeniku, Drnišu, Kninu i Vodicama, dok je bivši predsjednik Nediljko Dujić pobjedio samo u Skradinu. Burić je ukupno dobio 1.517 glasova, a Dujić 1.193 glasa.

Burić je dobio i više glasova od Dujića u Murteru, Pirovcu, Primoštenu, Promini, Tisnu i Tribunju, dok je Dujić prošao bolje u Bilicama, Kijevu, Rogoznici, Ružiću i Unešiću.

HDZ-ovci u Biskupiji, Civljanima i Kistanjama nisu imali kandidata za svoje lokalne organizacije pa ni biračko mjesto. Oni su mogli glasati u Kninu.

Među izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a najviše glasova dobila je Sanja Jakelić – 1.199, Ivan Malenica 1.101, Tihomir Budanko 959, a Danijel Mileta 918 glasova.

Gledano po gradovima i općinama Budanko je pobijedio u Promini i Drnišu, Jakelić je najviše glasova među kandidatima za potpredsjednike dobila u Murteru, Rogoznici, Tisnu, Tribunju i Vodicama, Malenica u Bilicama, Ružiću i Skradinu, a Mileta u Pirovcu, Primoštenu, Tisnu, Unešiću, Vodicama i Šibeniku.

Na unutarstranačkim izborima HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju je glasovalo 2.800 članova stranke od ukupno upisanih 9.208. Odziv je to od 30,4 posto, a važećih je listića bilo 90 posto.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.