Šaroliko u GV-u

Burić daleko ispred Restovića, ali ipak idu drugi krug

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Željko Burić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, s osvojenih 46,63 posto glasova, ići će u drugi krug s SDP-ovim Tončijem Restovićem kojem je glas dalo 18,94 posto birača prema podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) sa svih 70 biračkih mjesta na području Grada Šibenika.

Iza Burića koji je po sadašnjim rezultatima osvojio 7.804 glasova, i Restovića kojemu je pripalo 3.171 glasova, slijedi Hrvoje Zekanović, kandidat Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke, Hrasta i Neovisnih za Hrvatsku, koji je osvajio 1.763 glasova. Četvrti je Petar Baranović, kandidat Reformista, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatske narodne stranke, s osvojenih 1.100 glasova. Slijedi ga Ivo Glavaš s Nezavisne liste Stipe Petrina s osvojenih 1.085 glasova, Mario Kovač iz Domovinskog pokreta, Mosta i Loze s osvojenih 938 glasova te HSS-ov Davor Živković s osvojenih 344 glasa.

U Gradskom vijeću stanje je podosta šaroliko. HDZ i HSLS, sa Željkom Burićem kao nositeljem liste, osvajaju 42 posto glasova birača odnosno 6.816  glasova. Na drugom mjestu je Nezavisna lista Stipe Petrina s nositeljicom Iris Ukić Kotarac koja osvaja 2.949 odnosno 18 posto. Treći je SDP i NL s Tončijem Restovićem kao nositeljem liste. Oni osvajaju 2.775 glasova, odnosno 17  posto. Hrvatski suverenisti, HKS, Hrast i NHR s nositeljem Hrvojem Zekanovićem dobili su 1.446 glasova, peti je Domovinski pokret, Most i Loza s nositeljem liste Marijem Kovačem koji osvajaju 7,2 posto odnosno 1.171 glasova. Petar Baranović s Reformistima, HSU-om i HNS-om dobio je 745 glasova  odnosno 4,6 posto, dok je za HSS i Davora Živkovića, kao nositelja liste glasovalo 317 birača, što je manje od dva posto.


Pratite nas i na društvenim mrežama: