Ana-Marija ide na pet mjeseci u Besancon

Burgundija odabrala kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije za projekt usavršavanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninska županija aktivno nastavlja s provedbom programa razmjene mladih, Eurodyssee, a naša kandidatkinja Ana-Marija Krnić odabrana je kao najbolja među prijavljenima. Francuska regija Burgundija u kolovozu 2020. godine odabrala je, kao najbolju među prijavljenima, kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije, Ana-Mariju Krnić, sveučilišnu prvostupnicu francuskog jezika i književnosti te povijesti umjetnosti, za profesionalno i jezično usavršavanje u Besanconu u francuskoj regiji Burgundija.

U rujnu ove godine Ana-Marija će započeti svoje petomjesečno stažiranje u tvrtki ISTA u Besanconu u Francuskoj. Tijekom svog stažiranja, Ana-Marija će pohađati tečaj francuskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa www.eurodyssee.eu budući da je sezona oglašavanja u tijeku. Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih ‘Eurodyssee’, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na web stranici Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program  ‘Eurodyssee’ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER).  Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: