Finale hladnog vala

Bura i hladnoća postupno popuštaju, a od srijede perilice idu na odmor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik je jučer na pet centimetara iznad tla mjerio -5 °C, a tijekom jutra ispod nule bilo je i na dva metra visine. Snijeg je srećom samo simbolično zalepršao kako bi potvrdio ranije prognoze. Hladni val ipak još ostaje kod nas, barem tijekom ponedjeljka. Uz barem djelomice sunčano vrijeme dnevna temperatura zraka bit će u porastu, osobito u utorak, kada će zapuhati jugozapadnjak, do kraja dana na Jadranu i jugo.

Na šibenskom području jutros je vedro sa slabim zapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 2 °C, u Pirovcu i na Žirju 1, u Rogoznici 0, u Šibeniku i Bilicama -1, u Vodicama, Skradinu, Kninu i Drnišu -2, u Primoštenu i na Miljevcima -3, a na Promini -7 °C.

U Dalmaciji se danas očekuje nastavak hladnog vala, ali za razliku od jučer, prevladavat će sunčano, osobito prema jugu. Umjerena do jaka bura postupno će slabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8 °C.

U utorak i na Jadranu još hladno jutro, a danju malo toplije uz jugozapadni vjetar te pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom. Zatim od srijede više oblaka i mjestimice kiša, osobito na sjevernom Jadranu. Uz sve izraženiju južinu u drugom će dijelu tjedna postupno zatopliti pa će ponegdje temperatura biti i iznadprosječna za siječanj..

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: