Popodne sunčanije

Bura će rastjerati oblake, a u srijedu će ih navući novo jugo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sunčana i oblačna razdoblja s ponegdje i obilnijim oborinama izmjenjivat će se i tijekom ovoga tjedna. Početkom tjedna pljuskova s grmljavinom bit će još na jugu Hrvatske, a puhat će često jaka bura s olujnim udarima.

Na šibenskom je području jutros umjereno oblačno s jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, Murteru i Jezerima 8 °C, u Pirovcu i na Žirju 7, u Šibeniku 6, u Vodicama i Skradinu 5, u Kninu, Miljevcima, Primoštenu i Žaboriću 4, u Drnišu i Oklaju 3, a na Promini 2 °C.

U Dalmaciji danas umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša izgledna je južnije od Splita, a u unutrašnjosti i malo snijega. Sunčanih razdoblja bit će više popodne, osobito na sjeveru. Puhat će bura, popodne mjestimice i jaka s olujnim udarima. Temperatura od 6 do 12 °C.

Na Jadranu u utorak razmjerno vjetrovito s burom u postupnom smirivanju. Bit će barem djelomice sunčano, a samo na jugu može pasti malo kiše. U srijedu jača jugo, stiže novo naoblačenje, a navečer na sjever kiša, ponegdje i grmljavina. Kiša će u četvrtak opet biti obilna u oblačnoj Dalmaciji.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: