Bit će i viška marčanih bura

Bura će nas danas dobro provjetriti i tražit će se štekat u zavjetrini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ova zima odlučila je trajati do zadnjeg svoga dana i ni sata kraće. Na moru će doduše jutarnja temperatura malo porasti pa će biti manje mraza, ali ojačat će bura, u subotu na jugu i jugo, pri čemu će kiša biti češća u Dalmaciji, u čijoj unutrašnjosti za početak proljeća može pasti i malo snijega.

Jutro je na šibenskom području vedro i puše umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu, Rogoznici i na Žirju 6 °C, u Šibeniku i Skradinu 4, u Kninu, Drnišu, Vodicama i Primoštenu 3, u Bilicama 2, na Miljevcima 1, a u Zatonu i Oklaju 0 °C.

Na srednjem Jadranu će osobito valovito danas biti u šibenskom akvatoriju, gdje će jaka bura najdulje puhati. Bit će razmjerno hladno, ujutro ponegdje vjerojatno pri tlu s mrazom, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. I tijekom dana će, uz djelomice sunčano vrijeme i najvišu temperaturu zraka između 8 i 12 °C, za uživanje u kavi na otvorenom, osim sunčanih naočala, mnogima dobro doći i zimska jakna.

Na Jadranu će nakon sunčanijeg petka, u subotu biti promjenjivo s kišom, koja će se najdulje zadržati na jugu, gdje će puhati i jako jugo. Od nedjelje bura duž cijele obale – na sjeveru vjerojatno s orkanskim udarima. Pa iako će jutra biti malo manje hladna, proljetnu toplinu morat ćemo još pričekati.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.