Još se nismo vratili na brojke iz 2019.

Broj nezaposlenih u županiji i dalje pada, a potražnja poslodavaca raste

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Trend pada broja nezaposlenih nastavio se u Šibensko-kninskoj županiji i tijekom srpnja pa su tako na kraju mjeseca u evidenciji Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku bile evidentirane 3.372 osobe koje traže posao.

U odnosu na lipanj ovo godine nezaposlenih je 243 manje, a u usporedbi s lanjskim srpnjem broj nezaposlenih pao je za 23 posto. No i s tim padom u županiji je i sada 18 posto više nezaposlenih, nego u srpnju predpandemijske 2019. godine.

Pandemija, međutim, nije zaustavila rast potražnje poslodavaca za radnicima. U srpnju 2019. traženo je 409 radnika, poslodavci su u srpnju 2020. godine tražili 495 radnika, a onda je u lipnju ove godine zabilježen skok broja oglašenih slobodnih radnih mjesta na čak 859, dok je tijekom prošlog mjeseca tražen 501 radnik.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 30 aktualnih oglasa u kojima se traže radnici u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima, 27 u jednostavnim prodajnim i uslužnim zanimanjima te 26 u građevini. Aktivni su i oglasi za 19 radnih mjesta u trgovini te isto toliko stručnjaka iz područja informatike i tehničkih znanosti.

Aktualnu ponudu slobodnih radnih mjesta u našoj županiji možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: