Božinović najavio: ‘Vladina izlazna strategija popuštanja mjera do kraja tjedna’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vlada i ministri rade na cjelovitoj izlaznoj strategiji ublažavanja mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa koja bi trebala biti dovršena ovaj tjedan, najavio je u utorak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Vlada će izaći s jednom cjelovitom strategijom prioriteta u fazama nakon čega ćemo dogovoriti sve sa strukom. Važno nam je da u popuštanju mjera sve bude dobro usklađeno s potrebama raznih dionika u društvu, a da se, s druge strane, napravi određena procjena epidemiološkog rizika u tom trenutku – rekao je Božinović na konferenciji Nacionalnog stožera CZ, komentirajući zahtjeve biskupa za ukidanjem zabrane vjerskih okupljanja.

Upitan za ublažavanje mjera vezano uz prelazak granice sa susjednim zemljama,  ministar Božinović je ponovio da je produljena odluka o zabrani prelaska granica koja je usklađena na razini Europske unije, prenosi RTL.

– Kad govorimo o spajanju obitelji, to su iznimke, a ima i još nekih iznimki – naglasio je.

Govoreći o zahtjevu Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je u ponedjeljak Vladi predložila ublažavanje epidemioloških mjera, Božinović je poručio da ”ovo nije situacija koja će proći tako brzo”.


Pratite nas i na društvenim mrežama: