'Ostavite auto i pješačite, koristit će vam'

Bliži se Martinje, a s njim i veliki broj policajaca na cestama koji će kontrolirati vozite li pod utjecajem alkohola

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalna proslava Martinja podrazumijeva i povećan broj vozača pod utjecajem alkohola na našim cestama, stoga će policija od 6. studenog pa sve do 16. studenog pojačati kontrole s ciljem sprječavanja i sankcioniranja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima.

– Poduzimat ćemo pojačane mjere usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo ‘Martinje’ u noći s 11. na 12. studenog te u vikende prije i poslije ‘Martinja’. U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju – priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Alkoholizirani vozači su na našem području u prvih deset mjeseci ove godine skrivili 76 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, ali je bilo 36 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladi vozači (do 24 godine) pod utjecajem alkohola su skrivili 8 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama.

– Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol su da ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristit će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost. Koristite javni prijevoz ili taxi, jer ćete biti sigurniji, a i prijevoz je jeftiniji. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag. Ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića, jer vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, a u noćima povećanog rizika vozite sporije i opreznije. Također, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan – priopćili su.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.