Politička amnezija dožupanice

Blažević podsjetio Ukić Kotarac da je iz oporbenih klupa tražila osudu kršenja samoizloacije za sveFoto: KL Photo/CRO Race
Foto: KL Photo CRO Race Primošten 30. rujna 2021.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zamjenica župana Iris Ukić Kotarac nastavlja, u svojoj maniri, biti pametnija od svih pa u medijima najavljuje žalbu na obvezni prekršajni nalog s minimalnom novčanom kaznom od osam tisuća kuna koju joj je ispisala policija zbog utvrđenog prekršaja kršenja mjere samoizolacije. I dalje tvrdi da nije kontakt zaražene osobe i kako su sve ‘iskonstruirali neki nezadovoljnici koji su u novom ustroju županijske uprave izgubili prijašnje pozicije’. Javnost sada uvjerava i kako ona nema ništa s brisanjem njezinih fotografija sa službenih stranica Županije, nego su one, kako joj je rečeno, ‘iz nepoznatih razloga, postale nevidjive na službenoj stranici’.

Iris Ukić Kotarac i dalje se ‘pravi Toša’ u poznavanju protuepidemijskih mjera, ali je iz stanja ‘političke amnezije’ vraća porukom na svom Facebook profilu bivši dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, koji je zbog kršenja mjera morao odstupiti s mjesta načelnika Stožera nakon što su svi mediji danima o tome pisali. Blažević je, između ostaloga, podsjeća na ono što je s tim u vezi pisala o njemu.

– Prije devet mjeseci je na svom Facebook profilu zastupala drugačija stajališta. Tako je objavila sliku sa strelicom uperenom u moju glavu kao i objavu s nazivom ”ZARAZNIJI OD COVID-a, SMRTONOSNIJI OD EBOLE”, nazivajući me bahatim i samovoljnim hadezeovcem za kojeg ne vrijede epidemiološke mjere, prizivajući djelovanje institucija zbog, kako ona kaže, svjesnog ugrožavanja života drugih građana te se pitajući do kada će političkoj vrhušci sve biti dozvoljeno i oprošteno – piše Blažević i to prisnažuje screenshotom Iriskine objave iz tog vremena.

Podsjeća Blažević i dožupanicu i javnost da je on svoje grijehe, ‘ako ih je uopće bilo, okajao dajući ostavku na dužnost načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije’.

– Imenovana, ponavljam, ne spominje vlastitu odgovornost. Nadalje, danas kada se ona nalazi u ulozi dužnosnice više ne spominje pravila i kodekse čiju je primjenu tražila prije devet mjeseci kada nije bila dužnosnik. Sada relativizira epidemiološke mjere i bagatelizira mogućnost da i ona zarazi nekog i ugrozi živote drugih građana. Norme na koje se klela sada su joj besmislene, jer ona radi i misli da nekome smeta to što ona radi. Moš’ mislit. No, da ne bi bilo zabune. Imenovanu i njezinu glavu nisam i ne namjeravam na bilo koji način označiti strelicom kako je to ona učinila meni. Nebitna je – piše Blažević.

Među komentarima Blaževićeve objave jedan govori ono što život potvrđuje.

– Izbor na rukovodeće pozicije obično je udružen sa pojavom amnezije životnog razdoblja prije izbora – napisao je jedan Blaževićev pratitelj.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.