Učenici i dalje s maskama

Blažević o ukidanju maski u školama: ‘Nećemo se povoditi za odlukama drugih, već za onim što struka odluči’

Načelnik stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević potvrdio nam je da se tek konzultira i razmatra mogućnost ukidanja obveze nošenja maski u školama na području naše županije.

– Čuli smo za jučerašnje odluke odluke dviju županija, razgovarali smo, odluke drugih nećemo slijepo pratiti već ćemo se konzulltirati s epidemiolozima i zdravstvenim stručnjacima prije donošenja ikakvih izmjena u vezi odredbe nošenja maski u višim razredima osnovnih i srednjim školama – rekao nam je Blažević.

Napominje da od od niti jedne škole na području županije nisu imali službeni zahtjev za ukidanjem maski.

– Znam za peticiju koju su roditelji potpisivali i koja još uvijek traje, svaku inicijativu smatram legitimnom, ali još jednom napominjem, nećemo se  povoditi za željama pojedinaca već za onim što struka odluči – dodao je.

Podsjetimo, temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad osnovnih i srednjih škola, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske i Međimurske županije, stožeri civilne zaštite izdali su preporuku učenicima škola o ukidanju obaveze nošenja maski učenicima za vrijeme nastave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.