Blažević o situaciji u Kninu: ‘Ovo je potencijalna tempirana bomba i apeliramo na sve moguće kontakte da se jave’Foto: arhiva

Novooboljela osoba u Kninu pjevač je koji je u subotu nastupio u jednom tamošnjem klubu pred tristotinjak posjetitelja, a kako nam je kazao Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera, sad je najvažnije da se svi oni koji su s njim bili u kontaktu jave epidemiolozima.

– Situacija je specifična i epidemiološka obrada bit će pipkava jer ovdje se ne radi o mogućih 10 ili 15 kontakata, već u pun većem broju. Pjevač ne zna s kim je sve ostvario kontakt stoga se ovdje ide po obrnutom sistemu i apelira na sve moguće kontakte da budu odgovorni i da se jave – kazao nam je Blažević.

Kninski pjevač prošli je tjedan poslovno boravio u Srbiji, simptome je osjetio ovaj ponedjeljak i odlučio se testirati na koronavirus.

– Gledajte, ovdje se nema koga kriviti, dogodilo se što se dogodilo, pjevač je postupio odgovorno i sad je najvažnije da svi drugi budu odgovorni i jave se jer sad su oni potencijalne tempirane bombe i situacija jako brzo može izmaknuti kontroli. U kontaktu smo s Gradom Kninom, lokalnim stožerom i epidemiolozima, a dosad smo u Hrvatskoj pokazali da najbolje funkcioniramo kad  nas ‘zdrma’ – kazao nam je Blažević još jednom apelirajući na sve one koji su bili u bliskom kontaktu s pjevačem da se jave epidemiolozima.

Vlasnik kninskog noćnog kluba  polaže nade u to da pjevač koji je nastupao nije zarazio nikoga. Za Dalmacija Danas rekao je da nije imao nikakav kontakt s osobom, ali da se svejedno testirao. Kako kaže, očekivano, Covid – 19 nalaz mu je negativan.

– Mi smo u stalnom kontaktu s Civilnom zaštitom i epidemiolozima, prostor smo očistili do posljednjeg detalja i sve radimo i postupamo kako nam struka nalaže. Zapravo ponašamo se po epidemiološkim pravilima od samih početaka epidemiološke krize- otkrio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.