Ostavka manje štetna od razrješenja?

Blažević na svoj zahtjev razrješen dužnosti načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, župan Pauk imenovao novog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dosadašnji zamjenik i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić novi je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, odluka je župana Gorana Pauka jer je dosadašnji načelnik i dožupan Nikola Blažević ponudio ostavku nakon što je izbila afera kad se zajedno sa stranačkim kolegama fotografirao u jednom kninskom hotelu u vrijeme zabrane rada, čime je prekršio epidemiološke mjere.

Kad je fotogradija objavljena Blažević se pravdao da kršenja mjera nije bilo, a jučer je za medije kazao da ne misli podnijeti ostavku. No, kako doznaje Šibenski portal, ostavka mu je praktično naređena jer je procijenjeno da je to manja šteta nego da ga župan sam razrješi, što i jest njegova zakonska ovlast.

Podsjetimo, na svom Facebook profilu Blažević je prekjučer  napisao da je bio gost rođaku na proslavi važnog privatnog događaja, a mi smo dozali da je proslavu organizirao njegov rođak čija je kćer hrvatska rukometna reprezentativka, a u povodu osvajanja brončane nedalje na Europskom prvenstvu krajem prošle godine. Hotel, u kojem je nastala sporna fotografija, u vlasništvu je još jednog istaknutog HDZ-ovca pa je za pretpostaviti da je zato proslava organizirana na tom mjestu, u vrijeme kad objekt ne radi. Kako je Šibenski portal jutros pisao, čudna je svakako činjenica da je nekome uopće palo na pamet fotografirati se u tim uvjetima. Navodno je fotografija izašla tako što ju je jedan od dva prisutna bivša dožupana, stavio za profilnu sliku na svom Whatsapp-u dok nekom nije palo na pamet da je to inkriminacija. Pitanje je i jel to napravio slučajno ili, pak, namjerno, s obzirom na prisutnost Blaževića koji je navodno na proslavu stigao naknadno, kad je večera već počela.

Za zamjenicu načelnika Stožera, župan je imenovao Sanju Slavicu Matešić, pročelnicu županijskog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove.


Pratite nas i na društvenim mrežama: