Evo zime u 11.02 sati

Blagdani donose promjenu vremena, a do tada topla zima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bijeli Božić teško da će se ostvariti, ali je izvjesno da će se u danima prema Novoj godini, na veći dio Europe premjestiti polarna arktička zračna masa koja će uzrokovati zimske uvjete diljem kontinenta uz zahlađenje, snijeg i vjetrovito vrijeme. Prije toga, do Badnjaka, uz jugo dvoznamenkasta temperatura zraka. Američki i europski prognostički modeli su se usuglasili oko toplog Božića koji donosi i promjenu vremena pa bi u gorju, ali i nekim nizinama unutrašnjosti moglo zasniježiti. Uz jaku i olujnu buru, mjestimice vjerojatno i s orkanskim udarima, pahulje su moguće i mjestimice uz more, no za sigurniju najavu treba pričekati još koji dan.

Prvo jutro astronomske zime na šibenskom je području umjereno oblačno uz slab sjeverni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 10 °C, u Rogoznici 8, u Murteru i Pirovcu 7, u Šibeniku, Vodicama i Primoštenu 6, u Skradinu, Miljevcima i Oklaju 5, u Kninu 4, a u Drnišu i Dubravi 1 °C.

U Dalmaciji danas većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab, prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 °C.

Sunčanih će razdoblja i sljedećih dana biti uglavnom u Dalmaciji, iako će oblaka uzduž cijeloga Jadrana biti sve više, a sredinom tjedna sve češće kiše. Pritom će i vjetar biti slab do srijede, nakon koje će jačati jugozapadnjak pa jugo.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: