Bivša Revija ostaje u ‘Vrzinu kolu’? Stečajni upravitelj Rude nekretnine bezuspješno nudi državi

Ni nakon 18 bezuspješnih pokušaja prodaje nitko ne želi nekretnine bivše šibenske tekstilne tvornice Revija koje se prodaju po cijeni od 8,3 milijuna kuna odnosno pokretnine za skoro 300 tisuća kuna. Stečajni upravitelj Ivan Rude i dalje predlaže da Ministarstvo financija odnosno država preuzme tu imovinu s obzirom da je najveći, razlučni vjerovnik koji od Revije potražuje čak 64 milijuna kuna.  U svom izvješću Trgovačkom sudu Rude navodi da brojna neuspješna javna nadmetanja za prodaju poduzeća nad kojim se vodi najduži stečaj u Hrvatskoj, očito dokazuju da se imovina prodaje po cijeni koja daleko nadmašuje stvarnu, tržišnu vrijednost.

Podsjetimo, stečaj se nad Revijom počeo voditi prije više od 16 godina i stalno se nastavlja jer se vodi po starom stečajnom Zakonu. Da nije tako, danas bi se cjelokupna imovina prodavala u četiri kruga s tim da bi u svakom bila 25 posto niža i u konačnici bi bila jednu kunu za cjelokupni pogon u Bilicama.

Prodaji po sadašnjoj, ali i višim cijenama kad je sve počelo, protive se radnice iako, da se i proda, one ne bi dobile ništa. Njihova potraživanja za neisplaćene plaće i otpremnine u trenutku pokretanja stečaja bila su 13 milijuna kuna. Kako im je dio isplaćen prodajom objekta u Šibeniku, sad potražuju još oko 9,7 milijuna kuna. Država, pak, ne reagira na Rudine prijedloge da preuzme imovinu koja je uzimajući u obzir visinu potraživanja zapravo njezino vlasništvo.

Sljedeće ročište za prodaju još nije zakazano, a Revija osraje u svojevrsnom ‘Vrzinu kolu’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.