Brojke rastu

Beroš komentirao moguće nove mjere: ‘Pokušavamo naći određeni balans’Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar zdravstva Vili Beroš i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić objavili su nove informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar Beroš kazao je da brojke ponovno rastu. “Ponovno nam je 14-dnevna stopa na 100.000 stanovnika iznad 1000”, kazao je Beroš.

“Hospitalizirano je 1817 bolesnika. Na prvom je mjestu Splitsko-dalmatinska županija pa Grad Zagreb. U nekim je mjestima postotak pozitivnih na testiranju čak 60 posto”, kazao je Beroš.

“S obzirom na pojavu novih varijanti koje ne dominiraju u Hrvatskoj, docjepljivanje je od iznimne važnosti”, rekao je Beroš i rekao da je među testiranima bilo 1,5 posto cijepljenih. “Vjerujem da smo na taj način spriječili daljnje širenje bolesti”, objasnio je.

Na pitanje o mogućem postrožavanju mjera navodi kako se sve svodi na isto – izbjegavanje nepotrebnih kontakata, piše Dnevnik.hr

“Bilo da je riječ o otkazivanju određenih događanja, uporabi COVID potvrda i slično. Epidemiolozi zagovaraju takvu metodu. Pokušavamo naći određeni balans između održavanja normalnih tijekova života i epidemiološke situacije. Od iznimne je važnosti i zahvaljujem županijskim stožerima koji adekvatno ocjenjuju situaciju i od njih dobivamo preporuke”, navodi Beroš.

Razgovarali smo o online nastavi, ali mislim da to nije pravi put kretanja. Malo smo svi skupa zanemarili onu strategiju balončića, odnosno mjehurića. Trebalo bi ponovno razmisliti o nemiješanju određenih školskih skupina kako smo to ranije radili”, navodi Beroš.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: