Beroš: ‘Arenu ćemo puniti tek kad se napune druge bolnice’Foto: arhiva

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak kako će dolazak prvih pacijenta u zagrebačku Arenu, u kojoj se postavlja 400-tinjak kreveta za lakše i srednje teške pacijente s covidom, ovisiti o dinamici punjenja bolničkih kapaciteta.

– U KB Dubrava imamo još znatan broj ležećih kreveta koji se mogu osigurati te ekspedicijski kamp Hrvatske vojske, a tek onda na red dolaze sekundarni centri, Arena i drugi – rekao je Beroš nakon sastanka s predstavnicima veledrogerija.

Ističe, međutim, kako izazov neće biti smještajni kapaciteti i sami kreveti, već nedostatak zdravstvenog osoblja, liječnika i medicinskih sestara, ovisno o opsegu ulaska virusa u zdravstveni sustav i broj liječnika koji će biti ubuduće biti zaražen ili u samoizolaciji, piše 24 sata

– To će se nastojati osigurati preraspodjelom zdravstvenih kadra te angažmanom umirovljenih liječnika ali ne za rad s covid pozitivnim pacijentima – rekao je.

Preko 1000 njegovatelja i njegovateljica je u ovom trenutku na Zavodu za zapošljavanje i moguće je računati i na njih, a isto tako i na liječnike koji rade pod nadzorom, studente završih godina medicine te medicinske sestre na završnim godinama svog studija, poručio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.