Prirpeme za izbore

Bernardić u Šibeniku: ‘Žao mi je što se grad ne razvija kao prije 10 godina’

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić,u sklopu posjete devetoj izbornoj jedinici u Šibeniku se osvrnuo na predstojeće izbore te ukratko iznio dio planova koje imaju, ako na tim izborima i pobijede. Šibenik je ujedno i grad u kojem je Bernardić počeo svoju vezu s SDP-om koja seže od 1998. godine.

– Šibenik je nekadašnji simbol industrije i uvjeren sam da će ga Tonči Restović kad postane gradonačelnik učiniti još dinamičnijim i životnijim. Danas, svjedoci smo i sami, Šibenik zaostaje za nekim drugim dalmatinskim gradovima u razvoju, prije svega turističkom – istaknuo je prvi čovjek SDP-a.

Kao jedan od glavnih zadataka Bernardić izdvaja revitalizaciju, ne samo Šibenika, već i cijele Šibensko-kninske županije pogotovo jer su mnogi ljudi u zadnjih četiri ili pet godine iz nje iselili.

– Hrvatskoj je više nego ikada potreban restart, novi početak i sigurnost.To je upravo program naše koalicije u kojoj smo za vrijeme koronakrize postali svjesni da ne možemo funkcionirati kao dosad jer nismo samodostatni u poljoprivrednoj proizvodnji, a ne možemo živjeti samo ni od turističke sezone. Situacija s koronom je napravila da je Šibenik danas prazan, kao i Dubrovnik, Split i ostali gradovi – naglasio je Bernardić.

Prvi korak SDP-a trebala bi biti upravo pomoć turizmu kroz nekoliko prijedloga zakona i određenih poteza.

– Jedan od njih je sasvim sigurno uvođenje od 10 posto PDV-a u ugostiteljstvo jer je nedopustivo da naši ugostitelji i poduzetnici plaćaju najskuplji PDV u Europi. Tako ne mogu biti konkurentni na europskom tržištu. Nadalje, povećana je i nautička pristojba, paušala malim iznajmljivačima te stoga s pravom govorim da Vlada ima maćehinski odnos prema turizmu – govori Bernardić .

Bernardić je izrazio i žaljenje jer se Šibenik ne razvija dovoljno brzo kao prije 10 godina kada je na čelu bio Ante Županović sa zamjenikom Frankom Vidovićem koji su svojim projektima pokrenuli grad i počeli revitalizaciju tvrđave svetog Mihovila, Poda te plaže Banj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.