Pripremite kape, šalove i rukavice

Badnjak u južini, a za Božić olujna bura i pokoja pahulja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zima je počela a još ni ‘z’ nismo osjetili. Bit će tako i do Badnjaka uz južinu i još višu temperaturu zraka. U južnijim krajevima bit će i mjestimične kiše, a nizine unutrašnjosti konačno će vidjeti plavo nebo i malo sunca.

Na šibenskom području jutros je pretežno vedro uz slab sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku i Rogoznici 11 °C, u Murteru, Pirovcu i na Žirju 9, u Primoštenu 8, u Skradinu 7, u Vodicama i na Miljevcima 6, u Dubravi, Oklaju i na Promini 5, u Bilicama 4, a u Kninu i Drnišu 3 °C.

Razmjerno toplo bit će i danas u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu zraka od 14 do 17 °C. Bit će tiho ili uz slab vjetar, a more mirno ili samo malo valovito. Uz sunce i oblake, u unutrašnjosti i maglu, ponegdje može biti i malo kiše.

Iznadprosječno toplo bit će i sljedećih dana, osobito sredinom tjedna, ali na Jadranu i sve vjetrovitije, te oblačnije i kišovitije, najprije uz jačanje jugozapadnjaka i juga. Tijekom sve hladnijeg Božića probleme na Jadranu i uz njega prouzročit će i bura, većinom jaka i olujna, ponegdje vjerojatno na udare i orkanska, uz koju su mjestimice moguće i snježne pahulje, najprije na sjevernom i srednjem dijelu, a u subotu i na jugu. Tijekom vikenda još hladnije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: