Utrka se zahuktala

Apetiti rastu: 50-ak dana do lokalnih izbora sve je više kandidata za župana i gradonačelnika Šibenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uz aktualnog gradonačelnika HDZ-ovog Željka Burića, potom SDP-ovog Tončija Restovića, svoju kandidaturu namjeravaju predstaviti bivši Mosto-ovac Ivo Glavaš, ovaj put kao predstavnik Nezavisne liste Stipe Petrina, Kristijan Lovrić kao kandidat HSS-a, a službeno još nisu istupili Petar Baranović, čija se kandidatura očekuje iz redova Reformista kao ni Mario Kovač iz Domovinskog pokreta za čiju se moguću kandidaturu doznalo iz priopćenja Zvonka Pešića koji je iz stranke istupio. Čeka se i odluka Hrvoja Zekanovića koji navodno još ne zna hoće li u utrku za gradonačelnika ili, ovaj put, za župana iz redova Hrvatskih suverenista.

Kandidatima HDZ-a Goranu Pauku i SDP-a Jošku Šupi u utrku za župana Šibensko-kninske županije od prije par dana pridružio se i Marko Jelić, aktualni gradonačelnik Knina kojem se pridružila Nezavisna lista Stipe Petrine čiju je kandidatkinju Iris Ukić Kotarac Jelić dobio ‘u dotu’ za preizbodrni pakt. Njih dvoje podržavaju nezavisni načelnici iz Tribunja, Murtera, Pirovca i kako doznaje Šibenski portal, upravo ta kombinacija izazvala je paniku u HDZ-u. Realno, za očekivati je da će za izbor župana i ove godine biti drugog kruga. Na izborima prije četiri godine u drugi su krug ušli Pauk i Franko Vidović iz SDP-a.

Marko Jelić i njegovi simpatizeri ovih su dana pokrenuli i profil na Facebooku pod nazivom ‘Mijenjam župana’, a sve skupa podjeća ne neuspjeli projekt kad su se za Parlamentarne izbore 2015. godine okupile brojne nezavisne liste oko Bože Petrova i Mosta, kad im se, na kratko, pridružio i Stipe Petrina. No sve skupa vrlo se brzo raspalo.

Od utrke za fotelju ni ovaj put, kako doznajemo, ne odustaje ni Ivica Ledenko iz Mosta. On opet želi biti župan. Nije to službeno priopćio, ali uz njega kandidatkinja za dožupanicu navodno je Višnja Gojanović iz Domovinskog pokreta, po nredbi ‘odozgo’.

Drugi krug, realno je moguć i za gradonačelnika Šibenika s obzirom da se i broj pretendenata povećava. Burić je prije četiri godine na suprotnoj strani imao SDP-ovog Josipa Živkovića kojeg je uvjerljivo pobijedio.

U svakom slučaju, zbog širenja pandemije korona virusa, kampanje na koju su birači navikli baš i nema. Aktualni gradonačelnik, kao i svi prethodnici, za borbu koristi projekte na kojima je njegova administracija radila ili radi. Restović svaki tjedan na konferencijama za novinare predstavlja svoj program, a ostali će tek istupiti pred novinare.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.