Više je načina za doniranje

Apel županijskog Stožera civilne zaštite: Svaka pomoć je dobro došla, ali pomažimo organiziranoFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL
30.12.2020., Majske Poljane - Ljudima koji su ostali bez kuca, gradjani im dostavljaju donacije. Snazan potres pogodio je jucer Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio 3 kilometra od Petrinje. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, potaknut brojnim upitima građana i institucija koje žele pomoći stanovništvu pogođenom razornim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, sve ljude dobre volje usmjerava na Hrvatski Crveni križ.

– Svi građani koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima mogu se prijaviti u bazu volontera HCK – poručuju iz Stožera.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Za uplate iz inozemstva:
BIC ( SWIFT) kod: PBZGHR2X
Banka : Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Croatia
Korisnik: Croatian Red Cross, Ulica Crvenog kriza 14, 10000 Zagreb, Croatia
Podaci o uplati: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Uplate se mogu izvršiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda.

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete i pozivom na broj 060 9011. Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru.

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr, a u međuvremenu je kreirana i mail adresa: potres.petrinja@mup.hr na koju se također upućuju pravne (i fizičke) osobe radi pružanja pomoći potresom pogođenim područjima.

– Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva podsjećamo da se donacije obavljaju u najbližim Gradskim društvima Crvenog križa. Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati pozivu za pomoć stradalom stanovništvu Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje. Molimo građane da se drže uputa koje objavljuju Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski crveni križ. Svaka pomoć je dobro došla, ali je važno izbjeći stihiju i voditi računa o tome tko upravlja reagiranjem sustava civilne zaštite kao i organizacijom sudionika, operativnih snaga i građana radi ostvarivanja zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša. Stoga, pomažite organizirano – apeliraju iz Stožera.


Pratite nas i na društvenim mrežama: