HDZ očekuje pobjedu u Kninu i dvije općine više

Andrej Plenković u Šibeniku podržao HDZ-ove kandidate: ‘Vjerujem da ćemo imati više od 50 posto čelnika lokalne uprave’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Podršku Goranu Pauku i Željku Buriću, HDZ-ovim kandidatima za nove mandate šibensko-kninskog župana i gradonačelnika Šibenika te svim kandidatima te stranke na svibanjskim lokalnim izborima danas je na šibenskoj Poljani dao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

– Šibensko-kninska županija je tradicionalno jedno od glavnih uporišta sa stalnom potporom birača kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a. Ova je županija, zajedno sa Vladom, učinila ogromne napore u pogledu razvoja, kvalitete života. Samo u protekle četiri godine na godišnjoj razini reformom financiranja lokalne i područne samouprave županija, gradovi i općine ukupno dobivaju 85 milijuna kuna više nego prije. Do sada je ugovoreno dvije milijarde kuna europskih projekata, a mi smo i u ovoj velikoj krizi pandemije Covida-19, mjerama za očuvanje radnih mjesta, dali sredstva i omogućili da veliki broj radnika u Šibensko-kninskoj županiji ostane zaposlen, a tako će biti i u razdoblju pred nama – poručio je Plenković.

Naglasio je kako HDZ ima iskusne kandidate i vjeruje da će Pauk i Burić dobiti povjerenje za još jedan mandat.

– Željko Burić jedini je u povijesti Šibenika obnovio gradonačelnički mandat, ide po svoj treći mandat i mislim da je to odlično kako bi do kraja realizirao sve projekte kojima se bavi proteklih godina. Slična situacija je sa Begonjom u Drnišu koji ima veliko iskustvo, Brajkovićem u Skradinu, Blaževićem koji sada ide u političku utakmicu u Kninu i Cukrovom koji će ići u utakmicu u Vodicama. Potporu dajem i svim našim kandidatima za načelnike općina. HDZ ovdje ima više od 50 posto ukupno izabranih čelnika jedinica lokalne i područne samouprave i siguran sam da će tako biti i nakon 16. odnosno 30. svibnja.

Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a, zahvalio je Plenkoviću na podršci Pauku za četvrti mandat župana i Buriću za treći mandat gradonačelnika.

– Mislimo da Pauk sigurno osvaja još jedan mandat, a Burićevu pobjedu očekujemo u prvom krugu. Danas ćemo i službeno predati sve kandidature HDZ-a, a moram se i pohvaliti da je Goran Pauk za dva dana prikupio oko 5000 potpisa potpore. To je dobar pokazatelj i vjerujem da HDZ ima najbolje kandidate i najkvalitetnije liste. Vjerujem i da ćemo ostati dominantna stranka u Šibensko-kninskoj županiji. Dajem si za pravoda, osim ova četiri grada u kojima smo na vlasti, idemo u pohod na povratak Knina i vjerujem da ćemo dobiti najmanje dvije općine više, nego smo ih imali u ovom mandatu – kazao je Dujić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.