Alkohol i mladi vozači pod povećalom policije u noći vikenda, a u ponedjeljak kontrola mototociklista

Ilustracija/Arhiva

Šibenska policija provest će u noći sa subote na nedjelju od 22.30 do 5 sati ciljanu akciju kontrole alkoholiziranosti vozača i kontrolu mladih vozača s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači.

Uz tu akciju, povodom početka sezone intenzivnije vožnje motocikla i mopeda i negativnog trenda stradavanja vozača te kategorije, u ponedjeljak, 30. travnja od 11 do 17 sati na našem području će se provesti i preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača mopeda i motocikla.

U nadzor prometa bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja mopeda i motocikla, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Iz statističkih pokazatelja za protekla tri mjeseca proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 11 prometnih nesreće, od kojih jednu s poginulom osobom, pet s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Mladi vozači pod utjecajem alkohola su skrivili dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a u istom razdoblju se na našem području dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mopedisti i motocilkisti, kada ih šest ozlijeđeno, od kojih pet teže i jedan lakše.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.