Sastao se Županijski stožer

Ako brojke u Šibensko-kninskoj županiji ne počnu padati, Stožer će donijeti strože mjere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog porasta broja novooboljelih osoba na području naše županije u proteklih nekoliko dana, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Darko Dukić održao je danas sastanak sa županom Goranom Paukom i užim sastavom Stožera gdje je odlučeno da će Stožer donijeti nove mjere ako brojke ne počnu padati.

Analizom aktualne situacije utvrđeno je kako na području naše županije nema žarišta, ali  je došlo do porasta broja oboljelih, te do povećanog broja oboljelih kojima  je potrebno bolničko liječenje.

Ako brojka novooboljelih u narednim danima ne počne padati, Stožer će donijeti nove, strože mjere za suzbijanje epidemije zarazne bolesti COVID-19. Stoga je iznimno važno pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno izbjegavati okupljanja i zadržavanje u zatvorenim prostorima u kojima boravi veći broj ljudi, redovito prati ili dezinficirati ruke, održavati propisani razmak te nositi zaštitnu masku.

Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji cijepljeno 7.500 ljudi, te će se cijepljenje nastaviti odvijati u ambulantama obiteljske medicine, kao i do sada.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije apelira na građane da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili sebe i druge te kako bi se trend rasta broja novooboljelih što prije zaustavio.

Osim toga, Stožer CZ ŠKŽ daje preporuku poslodavcima da organiziraju rad od kuće, gdje je to moguće.

Podsjetimo, u protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 71 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije.

Trenutno je 238 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 27 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1362 osobe, a u posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 196 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.