Vozači oprez

Akcija policije u srijedu usmjerena na one koji vole dodati gas. Uključen maksimalni broj snagaFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, bit će provedena u srijedu od 14 do 18 sati, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prekršaja brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, nepropisno pretjecanje, istek važnosti prometne dozvole i drugo, a poseban naglasak će biti stavljen na recidiviste u prometu – poručuju iz PU šibensko-kninske.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policajci će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

– Statistički gledano bilježimo negativan trend rasta broja prometnih nesreća odnosno u prvih devet mjeseci 2021.godine evidentirano je 812 prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje 2020. godine kad su evidentirane 634 prometne nesreće. Od navedenih 812 prometnih nesreća, nepropisna ili neprilagođena brzina je direktni uzrok za ukupno njih 161 od kojih 6 u kojima je 8 osoba smrtno stradalo dok je u 90 prometnih nesreća bilo ozlijeđenih osoba te 65 s materijalnom štetom, za razliku od istog razdoblja prošle godine kad su evidentirane 174 prometne nesreće zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, bez poginulih osoba, od kojih 83 s ozlijeđenim osobama i 91 s materijalnom štetom – ističu iz Pu šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.