Turističke zajednice Bilica, Drniša i Skradina, pokrenule su zajednički projekt ‘Taste like…Bilice, Drniš, Skradin’; eno-gastro događanje na kojem će se pripremati delicije od lokalnih namirnica kombinirane s vrhunskim vinima uz svirku domaćih bendova.
‘Taste like…Bilice, Skradin, Drniš manifestacija, zamišljena je kao spoj tradicionalnog i modernog na kojoj će biti prezentirana jela, specifična za ta tri podneblja.
Jela će pripremati poznati chefovi Mate Sučić, dobitnik Gault & Millau nagrade za mladog chefa i Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice za dva restorana, Draga di Lovrana i Nebo u riječkom Hiltonu Costabella.
Na meniju će se naći po dva jela specifična za Bilice, Skradin i Drniš koja će se moći isprobati svakog dana na različitim lokacijama po pristupačnim cijenama u food trucku, dekoriranom tradicionalnim detaljima.
Osim jela, na meniju će se naći i vina lokalnih vinara , lokalno craft pivo, domaći likeri i ostala pića
Prvi dan, petak 29.rujna domaćin je grad Drniš gdje će posjetitelji na Trgu Poljana od 18 sati moći probati delicije drniškog kraja uz svirku benda Moonlight. Drugi dan, subota 30.rujna rezerviran je za Skradin na Trgu Male Gospe od 18 sati uz bend Bee Žee’s i treći dan nedjelja 1.listopada na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju u Bilicama uz dobru hranu i kapljicu, svirat će bend Fenix.
Projekt je financiran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.