Tijekom hladnih mjeseci ne moramo previše razmišljati o tome što ćemo pripremiti za ručak jer izbor uvijek pada na nešto ukusno, toplo i obavezno – na žlicu. Takva jela griju dušu i tijelo i puna su vitamina koji su nam potrebni tijekom zime, piše Zadovoljna.hr
Ako ne znate što biste pripremili za današnji ručak, donosimo jednostavnu i zdravu ideju. Radi se o kremastoj, slasnoj i krepkoj juhici od cvjetače koju će obožavati i oni najmlađi.
U nastavku pročitajte jednostavni recept koji spaja jeftine i zdrave sastojke u kremastu senzaciju koja će vas oduševiti.
Kremasta juha od karfiola – sastojci:
- glavica cvjetače
- glavica luka
- manja mrkva
- manji krumpir
- 2-3 cm korijena celera
- peršinov list
- 1 l povrtnog temeljca
- sol, papar, češnjak u prahu, prstohvat kopra
- dvije jušne žlice maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Kremasta juha od karfiola – priprema:
- Karfiol razdvojite na cvjetiće, a mrkvu, luk, krumpir i celer narežite na kockice.
- U kipuću vodu stavite jednu povrtnu kocku ili mješavinu začina.
- Na jednu žlicu zagrijanog maslaca stavite pržiti povrće, osim karfiola. Pržite pet minuta uz miješanje pa dodajte i karfiol.
- Podlijte pripremljenim temeljcem i kuhajte 20 minuta.
- Nakon što je povrće kuhano, štapnim mikserom juhicu pretvorite u kremastu homogenu smjesu. Začinite po želji.
- Dodajte žlicu maslaca i vrhnje za kuhanje.
- Poslužite uz prepečene kockice kruha.