" "
Više

    " "

    Bake me by Nina

    Volite fritule? Nina je osmislila odličan recept s riccottom

     

    Ove mekane fritule  bile su pravo otkriće za food blogericu Ninu Mrvicu.

    Radila sam ih prvi put prije par mjeseci i otada ih neprestano pripremam. Mekane, pune okusa i toliko jednostavne za pripremu. Treba vam ricotta, jaja i brašno, malo praška za pecivo i začini ako želite. That’s all! Sa svim poslom sto gotovi za 20 minuta maksimalno.

    Ja fritule volim uvaljati u šećer, ali možete ih posuti sa šećerom u prahu ili pak pripremiti neki od preljeva. Sve može.

    RICOTTA FRITULE

    SASTOJCI
    • 250 g ricotte
    • 3 jaja L veličine
    • 60 g šećera
    • 200 g glatkog brašna
    • 10 g praška za pecivo (2 žličice)
    • prstohvat soli
    • korica pola limuna
    • 1 žličica ekstrakta vanilije
    • 1 žličica ruma, po želji

    DODATNO

    • ulje za prženje
    • šećer za posipanje
    PRIPREMA
    1. Ricottu i jaja izradite mikserom. Dodajte im šećer, koricu limuna, vaniliju i rum. Mikserom sve povežite.
    2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Sada suhe sastojke dodajte smjesi ricotte i jaja.
    3. Mikserom sve povežite.
    4. U loncu s debljim dnom ugrijte ulje do 165 stupnjeva. Ako nemate termometar tada drvenu dršku možete zabosti u ugrijano ulje te se oko nje trebaju stvarati maleni mjehurići (ne veliki). Kada je ulje dostiglo temperaturu za prženje smanjite vatru na laganu.
    5. Tijesto možete stavljati u zagrijano ulje pomoću dvije žličice ili tako da ga stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1,5 do 2 cm. Vrećicu stavite nad loncem s uljem, istisnite dio smjese te kuhinjskim škarama režite tijesto. Tijesto će se formirati u male kuglice. Ovako ćete dobiti najpravilnije oblike.
    6. Fritule pržite nekoliko minuta, odnosno dok ne porumene, pazite da vam je vatra cijelo vrijeme lagana.
    7. Fritule izvadite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće te ih potom uvaljajte u šećer ili ih pospite šećerom u prahu.
    8. Poslužite tople.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Žena (68) ubijena oštrim predmetom u Zagrebu

    Oko 10.15 sati na Črnomercu u Zagrebu u kući muškarac je oštrim predmetom usmrtio 68-godišnju članicu obitelji, piše Jutarnji.hr Osumnjičeni koji se dovodi u svezu...

    Sunčani večeras počinju novi lovu na Europu, podrška...

    Nakon poduže stanke vaterpolisti Solarisa ponovno uskaču u bazen. Pred njima su okršaji s Mornarom, vrlo važni. Riječ je, naime, o utakmicama za peto...

    FOTO Gabrijela Jakovljević zlatna u Grazu, jako dobar...

    Zapažen nastup ostvarile su mlade članice Gimnastičkog kluba Šibenik-Dalmacija na međunarodnom natjecanju u ritmičkoj gimnastici Gug Cup 2024. održanom u Grazu, koje je okupilo...

    Subotnje jutro na Maloj loži idealna je pozivnica...

    Subota na Maloj loži danas donosi dobru spizu, odlična vina i zanimljive radionice. Naime, zahvaljujući događaju  'Taste like Marenda' Šibenčani će moći uživati u...

    NAJNOVIJE

    Žena (68) ubijena oštrim predmetom u Zagrebu

    Oko 10.15 sati na Črnomercu u Zagrebu u kući muškarac je oštrim predmetom usmrtio 68-godišnju članicu obitelji, piše Jutarnji.hr Osumnjičeni koji se dovodi u svezu...

    Sunčani večeras počinju novi lovu na Europu, podrška s tribina dobro bi im došla

    Nakon poduže stanke vaterpolisti Solarisa ponovno uskaču u bazen. Pred njima su okršaji s Mornarom, vrlo važni. Riječ je, naime, o utakmicama za peto...

    FOTO Gabrijela Jakovljević zlatna u Grazu, jako dobar posao odradile i Iva Bilać i Bela Neralić

    Zapažen nastup ostvarile su mlade članice Gimnastičkog kluba Šibenik-Dalmacija na međunarodnom natjecanju u ritmičkoj gimnastici Gug Cup 2024. održanom u Grazu, koje je okupilo...

    Subotnje jutro na Maloj loži idealna je pozivnica za izlazak: Jela vrhunskih chefova, domaća vina i odlična glazba

    Subota na Maloj loži danas donosi dobru spizu, odlična vina i zanimljive radionice. Naime, zahvaljujući događaju  'Taste like Marenda' Šibenčani će moći uživati u...