" "
Više

    " "

    VIDEO: Marko Škugor ‘propjevao’ samo za Šibenski portal

     

    Šibenski tenor Marko Škugor, široj javnosti možda najpoznatiji po sudjelovanju na ovogodišnjoj Evroviziji s ‘Klapom s mora’, odvažio se i krenuo u samostalnu karijeru. Nedavno je objavljena njegova prva pjesma koju izvodi u pratnji klape Vinčace, a koja će premijerno biti izvedena na Splitskom festivalu. Muziku je napisao Duško Rapotec – Ute, tekst Vjeko Alilović, a aranžman Aleksandar Valenčić. Spot se snimao na ulicama starog dijela grada, na Gorici i u vrtu samostana sv. Lovre. Režiser, scenarist, producent i snimatelj spota je Željko Petreš. Pjesma ‘Srićo moja’ emitira se na radijskim postajama, a prvi komentari su pozitivni. Markov glas mnogi uspoređuju s ‘Belcantom’. Marko Škugor uskoro će magistrirati ekonomiju u Zagrebu, ali kako nam je otkrio, pjevanje je njegova prva ljubav. Studirao je u metropoli te, kako kaže, jedva čeka svoj povratak u Šibenik u kojem će nastupiti na Festivalu dalmatinske šansone.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cMOunLGyUcM[/youtube]

    ‘MRAK’ PJESMA ZA ŠANSONU

    Pjesma ‘Ako imaš dušu’ prvi je tvoj singl koji ćeš izvesti na festivalu dalmatinske šansone, o čemu je riječ i tko je radio na njoj?

    -Pjesma ‘Ako imaš dušu’ predstavlja moj odmak od klapskog zvuka i načina pjevanja. Riječ je o jednom finijem pop zvuku. Uglazbio ju je Duško RapotecUte na tekst VjekaAlilovića, a za aranžman se pobrinuo Ivan Popeskić.

    Kakve reakcije očekuješ?

    -Ljudi kojima su poslušali i pjesmu za Split’Srića moja’ i za Šibenik ‘Ako imaš dušu’ većinomsu rekli kako su obje odlične, ali da je pjesma za Šansonu mrak, totalna bomba. Prema tome, puno očekujem od ove pjesme i Šansone. Nadam se da će je publika prepoznati.

    Smatraš li da je, kako kažu, najteže zadovoljiti domaću publiku?

    -Teško je reći kad nikad prije nisam nastupao samostalno… Nakon Splita i nakon Šansone ću vam reći gdje je teže. Na Eurosongu treme nije bilo.Također bih napomenuo kako ću nastupiti i 23. kolovoza na Večeri internacionalne glazbe s jednom poznatom talijanskom pjesmom.

    O Festivalu dalmatinske šansone misliš…?

    -Festival dalmatinske šansone se kroz svojih 15 godina prometnuo u jedan od najcjenjenijih festivala u državi te je postao brendgrada Šibenika. Velika mi je čast što je moja pjesma prihvaćena i što ću u samim počecima samostalne karijere zapjevati upravo u svom rodnom gradu.

    NASTUP NA EUROSONGU

    Marko skugor

    Sada kada su se slegli dojmovi nakon nastupa na Eurosongu, koliko ti je nastup pomogao?

    -Nastup na Eurosongu je jedno predivno iskustvo. Osjećaj koji sam imao pred sam izlazak na binu i tijekom samog nastupa je neopisiv. Velika mi je čast što sam bio u ekipi i imao priliku predstavljati našu zemlju.Mislim da me nastup na Eurosongu nije promijenio u smislu da sam se umislio. Daleko od toga, ali bio je jedna odlična odskočna daska i vjetar u leđa potreban za početak samostalne karijere.

    Kada si se odlučio otići u solo vode?

    -Još krajem prošle godine razmišljao sam o odlasku iz klape. Tada sam mislio ostati u Zagrebu i ozbiljnije se baviti opernim pjevanjem. No, kako je Eurosong otvorio mnoga nova vrata, tako su mi počele stizati mnoge pjesme i ponude da ih pjevam na festivalima. Svidjela mi se ideja i tako sam snimio dvije pjesme i otisnuo se u solo vode.

    Nastupit ćeš na Splitskom festivalu i premjerno izvesti svoju novu pjesmu, no opet je pjesma u duetu?

    -Da, pjesmu ‘Srića moja’ otpjevat ću na Splitskom festivalu i to će biti moj prvi solo nastup ikad. Ipak, sa mnom će biti klapa Vinčace, no u funkciji pratnje. Super su ekipa i odlični pjevači i hvala im što su pristali pjevati sa mnom na festivalu.

    O čemu pjesma govori?

    -Pjesma govori o ljubavi prema rodnom kraju. Prije dva tjedna je snimljen i spot u režiji Željka Petreša, naravno, u Šibeniku, čija premijera bi trebala biti ovih dana.

    Još dva ispita i postaješ ekonomist, vidiš li se u tom poslu ili i dalje u pjevanju?

    -Prošle godine sam postao sveučilišni prvostupnik ekonomije. Tako da sam je već sad ekonomist. No, istina, još dva ispita, diplomski i postati ću magistar ekonomije. Sumnjam da ću se baviti poslom u ekonomiji, mada nikad se ne zna, neka diplome.

    Život u Zagrebu ili Šibeniku?

    -Život u Zagrebu je pri kraju, evo još do kraja ovog tjedna. Selim se u Šibenik, baš tražim stan u gradu.

    PET BLIC PITANJA:

    Glazbeni uzor? – Franco Corelli, AndreaBocceli

    Duga ili kratka kosa? –Hahhah! Duga, lepršava kao moja 😀

    Meso ili riba? – Riba

    Ljubavni status? – Uskoro oženjen

    Mišići ili pivski trbuščić? – Između

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Turistička zajednica grada Šibenika raspisala Javni poziv za...

    Na temelju Programa rada za 2024. godinu, Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri sredstvima...

    Tomislav Augustinčić pobjednik je natječaja za pjesničku rezidenciju...

    Završen je natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu koji već četvrtu godinu raspisuje udruga Fotopoetika. Podsjetimo, riječ je o rezidenciji koja piscima...

    Najljepša Mama Hrvatske: Veliko finale u subotu, 4....

    Još samo nekoliko dana dijeli nas od finala natjecanja za Najljepšu Mamu Hrvatske, a koje će mame osvojiti krunu, preostaje nam vidjeti u subotu,...

    NAJNOVIJE

    Turistička zajednica grada Šibenika raspisala Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri

    Na temelju Programa rada za 2024. godinu, Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri sredstvima...

    Tomislav Augustinčić pobjednik je natječaja za pjesničku rezidenciju ‘Vesna Parun’ na otoku Zlarinu

    Završen je natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu koji već četvrtu godinu raspisuje udruga Fotopoetika. Podsjetimo, riječ je o rezidenciji koja piscima...

    Najljepša Mama Hrvatske: Veliko finale u subotu, 4. svibnja u Arsena

    Još samo nekoliko dana dijeli nas od finala natjecanja za Najljepšu Mamu Hrvatske, a koje će mame osvojiti krunu, preostaje nam vidjeti u subotu,...