Igor Shamis: Imam garanciju velike investicijske banke za otkup duga vjerovnika TLM-a

Vlasnik TLM-a Igor Shamis na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio je kako je dobio garancije, kako kaže, velike investicijske europske banke koja mu je dala jamstvo kako bi mogao otkupiti dug vjerovnika TLM-a. Plan restrukturiranja, poručuje Shamis, već je poslan Fini, a Rusu sada predstoji započeti pregovore s vjerovnicima kako bi prihvatili njegov plan te izbjegli odlazak TLM-a u stečaj.

-Nadam se da će se pregovori s vjerovnicima završiti na iznosu od 35 milijuna eura plus naravno dodatni radni kapital – kazao je Shamis.

Podsjetimo, dug TLM-a procjenjuje se na oko 60 milijuna eura.

tlm igor shamis 2

-Sa svoje strane napravio sam sve što sam mogao. Predložio sam strukturu kojom mogu zadovoljiti vjerovnike. Nadam se da će oni željeti dobiti novac i da nastavimo proizvodnju. I ministru gospodarstva sam obećao da ću napraviti sve da TLM ne ode u stečaj, a svojim oponentima, Stričeviću, Kandidu i Ramljaku, poručujem ako će i dalje terorizirati TLM i mene onda će oni biti odgovorni za stečaj tvornice – naveo je Shamis.

Finalni datum za TLM je 6. listopada kada se zaključuje predstečajna nagodba. Tada će vjerovnici reći svoju riječ, pristaju li na Shamisov prijedlog i je li ih uvjerio u to da novac ima. On naglašava kako bankovna jamstva za otkup duga ima, međutim, danas nije želio javno obznaniti o kojoj je konkretno investicijskoj banci riječ.

-To je povjerljiv podatak, a ne želim ga iznositi ne za to što vas ne poštujem već jer je zakon takav. Kada bude gotova konkretna ponuda onda ću vam kazati. Pismo garancije investicije banke koje imam govori o tome da će svi vjerovnici do 27. listopada dobiti obvezujuće pravo kako će do tada biti isplaćeni, a do 27. prosinca svi dugovi otkupljeni – tvrdi poduzetnik.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.