Petar Baranović napustio HNS i priključio se Reformistima!

Na danas održanoj konferenciji za medije u Hrvatskom saboru, dugogodišnji član Hrvatske narodne stranke, saborski zastupnik iz redova HNS-a i predsjednik HNS-a Šibensko-kninske županije, Petar Baranović, objavio je kako napušta HNS  i podnosi ostavku na sve stranačke funkcije.

– Hrvatskoj narodnoj stranci pristupio sam prije 14 godina, slijedeći put Savke Dabčević-Kučar. Kao član stranke i istinski narodnjak odgovorno sam provodio stranačku politiku i zalagao se za promicanje ideja na kojima je osnovana Hrvatska narodna stranka. Nažalost, HNS se  danas sve više odmiče od temelja na kojima je nastao, a što se nažalost vidi i u sve slabijoj podršci građana. Nekoliko sam puta istaknuo kako HNS treba istinske i korijenite promjene, kako u vođenju tako i u pogledu prema politici. Međutim, ono kako ja to vidim, različito je od smjera kojim stranka danas ide. Zbog neslaganja s odlukama vrha stranke, pošteno je priznati da to više nije politička opcija kojoj želim pripadati i bilo bi neiskreno nastaviti djelovati u stranci koja ne dijeli više moju viziju. Svoje političko djelovanje želim nastaviti na temeljima narodnjaštva u budućoj Narodnoj stranci-reformisti – poručio je Baranović.

-Odluku o istupanju iz Hrvatske narodne stranke objavio sam kako predsjedništvu, tako i glavnom tajniku i središnjem odboru stranke. Svim svojim dosadašnjim kolegama i suradnicima u HNS-u zahvaljujem i želim puno uspjeha u daljnjem radu  – izjavio je.

Petar Baranović, član je Hrvatske narodne stranke od 2000 godine. Zastupnik je u Hrvatskom saboru od 2011. godine.

Od 2019. do 2012. obnašao je funkciju zamjenika je gradonačelnika Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.