Martin Riese, certificirani sommelier vode u Ray’s & Stark Bar (Los Angeles), 2008. napisao je i objavio knjigu nalsovljenu World of water.
Upravo knjiga o svim tajnama koje krije voda čini Martina Riesa izvrsnim sugovornikom za pitanje koje su si mnogi često postavljali: Zašto je voda iz slavine ispočetka mutna, da bi se kasnije razbistrila?
“Ukoliko je vaša voda mliječnobijele boje, trebali biste nazvati svog distributera. Takva voda nije nesigurna za piće, ali u cijevi postoji rupa koja usisava zrak. Boja vode u čaši nije ništa drugo nego znak da se u vodi nalaze mjehurići kisika. Negdje je ta voda izložena kisiku ili zraku. Cijevi su pod takvim pritiskom da usisavaju zrak i onda ga pritišću u vodu. Kada pustite vodu iz pipe, voda izgleda kao da je karbonizirana, no kada više nema pritiska iz cijevi – ‘naoblaka’ u vodi će nestati.”
IZVOR: poslovni.hr