" "
Više

    " "

    ŠIBENSKI SUPER TJEDAN: U samo jednom danu čak sedam zbivanja!

     

    Od ponedjeljka do nedjelje, sedam dana, sedam festivala. U samo jednom danu po dva, tri, četiri, pet, šest pa i sedam zbivanja. Raspon programa kreće se između suvremenog i tradicionalnog plesa, preko glazbe za ljubitelje indie rocka, rocka, funka, Sound System kulture, klasične glazbe, elektro i house glazbe pa i klape, do animiranih filmova i fotografskih izložbi.

    Kao jednu od ovotjednih posebnosti svakako izdvajamo činjenicu da je ulaz na većinu zbivanja besplatan! Cjelokupni dojam jedino mogu pokvariti nepovoljni vremenski uvjeti. Nadamo se da će vrijeme ipak biti naklonjeno organizatorima i publici.

    Programi će se, osim u staroj gradskoj jezgri, te na tvrđavi sv. Mihovila kao i na plaži Banj, odvijati  na gradskom kupalištu Jadrija, odnosno na mjestu nekadašnjeg autokampa na Martinskoj.

    Tjedan započinjemo u super ‘filmu’ (Supertoon) i završavamo ga u super tonu (SuperUho). Složit ćete se da tako može samo Šibenik.

    Ponedjeljak, 28. srpnja

    Program Supertoona, međunarodnog festivala animacije, počinje u 18 sati i to u Muzeju grada Šibenika gdje će se predstaviti Zagrebačka škola crtanog filma s programom ‘Erotica in Films’ i u klubu Azimut gdje će Chintis Lundgren predstaviti međunarodni žiri četvrtog Supertoona.

    U 20 sati, u Galeriji sv. Krševana bit će otvorena izložba djela iz obiteljske ostavštine Waltera Neugebaurea, dok će se od 21 sat moći uživati u animiranim filmovima iz filmskih kategorija i to na plaži Banj i na Trgu Ivana Gorana Kovačića,odnosno ispred Osnovne škole Fausta Vrančića.

    S početkom u 21 sat počinje četvrti Šibenski plesni festival no zbog moguće kiše, svečano otvorenje prebačeno je na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Festival će otvoriti  Dubrovnik Dance Theatre s ‘Inside the Walls’, te PPA Kelkope iz Zagreba s ‘Taboo’. Ulaz je slobodan.

    Dvojezični Pub kviz ide dalje. Azimut, s početkom u 21.15 sati, svi pametni i oni koji se tako osjećaju su dobro došli. Nagrade su tekuće i nije riječ o kiši.

     Utorak, 29. srpnja

    Program kulturno – glazbene manifestacije Đir po gradu za utorak najavljuje nastup klape Babalubam i to promenadno pa će njihove pozornice biti raspršene diljem stare gradske jezgre, njihove će biti sve šibenske ulice i trgovi.

    Festival klasične glazbe Musica Appassionata kraj srpnja dočekuje u katedrali sv. Jakova i to koncertom sakralne glazbe u izvedbi Ansambla Responsorium. Koncert počinje u 21 sat, ulaz slobodan.

    Supertoon – detalje dnevnog programa možete provjeriti na: http://www.supertoonfestival.com/en/competition-2/

    Drugog dana Šibenskog plesnog festivala posjetitelje očekuju tri izvedbe na Trgu Republike Hrvatske.  ‘This is how we do it‘ plesnog kluba Vruća čokolada iz Splita, s početkom u 21 sat. Potom, u 21.30 nastupa čakovački studio suvremenog plesa Teuta s ‘Plešem, odlazim… i dišem’ te u 22.15 nastupa plesni dvojac Andrea Solomun i Ema Janković u ‘Prison of decision’.

    Program možete pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/SibenskiPlesniFestival

    Srijeda, 30. srpnja

    U Azimutu počinje festival koji prati kretanja u klupskoj sceni znakovita naziva Kontra Napad.  Festival traje do 2. kolovoza, a kroz četiri dana stageom će ‘protutnjati’ devet različitih izvođača. Prvi festivalski dan rezerviran je za tri DJ-a i to UncleFunka, Mladen DJ Time-a te DJ Pytzek.

    Programi svakog dana počinju u 21 sat, te su besplatni.

    Festival se može pratiti putem Facebook ‘eventa’:   https://www.facebook.com/events/256409694548237/?fref=ts

    Šibenski plesni festival na ljetnu pozornicu ispred katedrale sv. Jakova dovodi ‘Plesne minijature’ plesnog studija VINDI iz Varaždina. Program počinje u 21 sat, nakon čega, u 21. 30 slijedi plesna radionica  Ilijane Lončar iz Požege znakovitog naziva E(U)MOTION.

    Supertoon – detalje dnevnog programa možete provjeriti na:  http://www.supertoonfestival.com/en/competition-2/

    Četvrtak, 31. srpnja

    Tradicionalne, 15. Klapske večeri četvrtkom na Maloj loži ovaj tjedan u goste dovodi ponovno dvije klape pa će za Šibenčane i njihove goste pjevati članovi klape Kanela i klape Pergular.

    Program počinje u 21.15, ulaz je slobodan.

    Plesnim kolažom plesnog ansambla Sjena nastavlja se Šibenski plesni festival i program ispred katedrale sv. Jakova. Program počinje u 21 sat, a u isto vrijeme na tvrđavi sv. Mihovila sprema se prava glazbeno  – plesna poslastica. Naime, trećeg dana festivala u Krešimirovom gradu plesni koncert  održat će ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

    Cijena ulaznice iznosi 120,00 kuna, a može se kupiti na blagajni Muzeja grada Šibenika, na ulaz u tvrđavu, u odabranim turističkim agencijama u Šibeniku ili u sustavima Eventima( www.eventim.hr).

    Iste večeri, s početkom u 22 sata, na ljetnoj pozornici Trga Republike Hrvatske plesni kolaž otplesat će i dubrovački plesni studio Step’n Jazz.

    Program možete pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/SibenskiPlesniFestival

    Glazbeni festival sportskog naziva Kontra Napad u četvrtak broji svoj drugi dan, tj noć. Druge festivalske noći, dopuste li vremenske prilike, na green stage uspjet će se i publiku razdrmati sljedeći izvođači: CHUI; sastav koji pamtimo po iznimnom nastupu prilikom svečanog otvorenja tvrđave sv. Mihovila te Borovich, DJ kojeg smo imali prilike čuti u Azimutu, a koji se polako stapa sa šibenskom publikom.

    Program počinje u 21 sat, ulaz besplatan.

    Supertoon – detalje dnevnog programa možete provjeriti na: http://www.supertoonfestival.com/en/competition-2/

    Petak, 1. kolovoza

    Prvog dana kolovoza američki indie rokeri The National započinju svoju mini turneju po Šibeniku. U tri dana održat će tri koncerta od kojih je prvi najavljen na tvrđavi sv. Mihovila s početkom u 21 sat.

    The National trenutačno promovira svoj zadnji studijski uradak ‘Trouble will find me’, a dečki se bezuspješno skrivaju u Šibeniku jer je drugi od ukupno tri koncerata rasprodan te je to ujedno razlog zašto je dodan ovaj dan ranije čija cijena ulaznice iznosi 220,00 kn.  Cijena ulaznice na ulazu iznosit će 250,00 kn.

    Jedinstvena je ovo prilika čuti bend svjetskog glasa jer osim što su samo još u New Yorku, Chicagu, Torontu i Austinu održali tri uzastopna koncerta, ovo su im zadnji koncerti prije dvogodišnje pauze, kako najavljuju.

    Giro Bono i Castello na svoj intimni kameni trg usred stare gradske jezgre ne prestaju darivati svoje posjetitelje glazbenim programom, pa će tako ovog petka za sve posjetitelje omiljenog šibenskog okupljališta s početka Masne ulice svirati bend Perle.

    Program počinje u 21 sat, te je besplatan.

    Ljetna pozornica u Docu, u Šibeniku, ne miruje, tako ovog petka, za Šibenčane i goste dolazi glazbu puštati Gdin Smeđi Šećer.  Ovaj gospodin pušta glazbu s gramofonskih ploča i ‘groova’ dobru staru provjerenu jugoslavensku scenu. S njim i njegovim setovima nikad nije dosadno i nikad to nije samo puštanje glazbe, već pravo umijeće ‘baratanja’ glazbom dok se plastika vrti pod prstima.

    Svakako poslušati.  Svirka počinje u 22 sata.

    Počinju dani Sound System kulture u Šibeniku, točnije počinje Bass Matters Dub Camp na Martinskoj. Druga po redu audio- vizualna edukacija na otvorenom koja je nastala u želji da se kroz edukativne i kreativne radionice promovira glazbena kultura. Bass Matters Dub Camp sastoji se od niza audio –vizualnih i DJ radionica, audio – produkcija pa sve do samostalne izgradnje audio sustava,  a sve je prilagođeno potrebama mladih.

    Sudionici kampa, gosti, predavači i voditelji radionica priznati su stručnjaci u specijaliziranim područjima rada i to na međunarodnoj razini. Na BM Dub Campu možete očekivati čuti, vidjeti Zenicafaria, Bozza Sound System, Home Grown Sound, One Woman Dub Army ….

    Supertoon – detalje dnevnog programa možete provjeriti na: http://www.supertoonfestival.com/en/competition-2/

    Dubrovački plesni studio STEP’n JAZZ imat će svoj plesni kolaž na trgu ispred katedrale sv. Jakova,  s početkom u 21 sat, u sklopu Šibenskog plesnog festivala. Pola sata nakon dubrovačkih plesača, svoje će plesno umijeće demonstrirati Modus klub iz Zagreba s ‘Bombshell’ programom. U 22 sata na rasporedu je ‘TI’ produkcija Masa dance company uz suradnju HIPP i ZPC-a.

    Kontra Napad ili festival koji prate kretanja u klupskoj glazbi trećeg dana donosi okršaj sastava zanimljivog naziva Tobogan i domaćeg DJ-a Stipe Jazzyja Širinića.

    Program počinje u 21 sat, ulaz besplatan.

    Subota, 2. kolovoza

    Nultnog dana SuperUho festivala američki indie rokeri The National nastavlja svoju mini turneju po Šibeniku. Drugi koncert , svojedobno najavljen kao prvi – je rasprodan! Tvrđava sv. Mihovila gdje će se koncert održati očekuje prava indie rock senzacija.

    Početak u 21 sat, za sve one s kupljenim ulaznicama – ulaz je otvoren već u 20 sati.

    Sweet Sound of Summer  – festival elektronske glazbe sad se već tradicionalno održava na odbojkaškom igralištu na Jadriji i to od 2008. godine.  Za slatke ljetne zvukove na gradskom kupalištu sedmu godinu za redom zadužen je velikan hrvatske DJ scene, odnosno DJ Mario kao headliner, a uz njega publiku će rasplesati DJ NiceHell, Martyn C, Mario Vlaić, Tomislav Rupić, DJ KeC…

    Ulaz na festival je besplatna, bit će organiziran brodski prijevoz iz Šibenika za Jadriju, i u suprotnom smjeru, a sve počinje s prvim znacima noći.

    Drugog dana Bass Matters Dub Camp na Martinskoj sve ide po planiranom – u programu su audio – vizualne radionice na otvorenom, edukativan, kreativan program u cijelosti. Od izvođača i voditelja radionica tu su: Zenicafaria, Bozza Sound System, Home Grown Sound, One Woman Dub Army ….

    Šibenski plesni festival privodi se kraju plesnim kolažem plesne udruge GESTA iz Zagreba. Svoje plesno umijeće prezentirat će na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova s početkom u 20.30 sati. Ipak, čast da svojim programom zatvore festival pripala je polaznicima Kelkope ljetne plesne škole koja se održavala tijekom trajanja festivala.  Odnosno, riječ je o javnoj prezentaciji seminara KELKOPE PLESNO LJETO, a početak je u 21.30.

    Domaći The FogSellers kontra gostujućeg DJ Gdin Smeđi Šećer zatvaraju prvo izdanje festivala klupske glazbe – Kontra Napad, u Azimutu  Drum’n’bass, funk, groove, rock u izvedbi ‘prodavača magle’ u odnosu na gramofonski repertoar DJ Gdin Smeđi Šećer.  Za koga god navijali, u ovom glazbenom ogledu sve strane dobivaju.

    Program počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

    Nedjelja, 3. kolovoza

    Ima li boljeg načina nego jedan tjedan završiti, a drugi započeti u šumici kraj mora uz glazbeni repertoar kakav samo Mate Škugor i ekipa mogu složiti. Iz kuhinje ŽednogUha izašla je još jedna glazbena poslastica pa za ovu nedjelju možemo najaviti početak SuperUho festivala.

    Line up čine veliki The National, zatim Bernays Propagdana, ABOP, Diskodelija, Black Lips, Seven Than Spells, Tuxedemoon, Fuck Bottons, Chelsea Wolf, Punčke…

    Festival se održava na pristaništu TEF-a,a dio programa i na plaži Banj.

    Dnevna ulaznica iznosi za 3. kolovoza: 220,00kn, za 4. kolovoza 120,00 kn, a za 5. kolovoza 150,00 kn. Festivalska je u pretprodaji 290, kn, na dan festivala 320,00 kn. Kamp ulaznica iznosi 150,00 kn.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...